Tärkeää tietoa

Tärkeää huomioida talvisafarilla

Hinnat sisältävät kuljetuksen Rovaniemen keskustasta Käpälämäkeen. Ajomatka Käpälämäkeen kestää n. 15-20 minuuttia, ja se on sisällytetty ohjelman kokonaiskestoon. Meille voi tulla myös omalla autolla. Jos et tarvitse kuljetusta, ilmoitathan siitä meille! Vähennämme kuljetuksen ohjelman hinnasta

Ohjelman hinta sisältää valjakkoajeluun tarvittavan päällysvaatetuksen: toppahaalarin, kengät, sukat, rukkaset, kaulahuivin ja hatun. Suosittelemme, että varaatte lämmittävän kerroksen – pitkälahkeinen ja -hihainen alusasu, lämmin välikerros ja sukat (ei mielellään puuvillaa) – tarjoamamme päällysvaatetuksen alle. Lämpimästi pukeutuneena nautitte safarista huomattavasti enemmän. Kiinnittäkää erityistä huomiota lasten pukemiseen!

Ohjelman kulku ja opastus

Kaikissa ohjelmissa yli 18-vuotiailla vieraillamme on mahdollisuus ajaa itse valjakkoa. Ennen valjakkoajoa annamme perinpohjaiset ohjeet, joita noudattamalla seikkailu onnistuu turvallisesti.

Sääolosuhteiden vuoksi kaikki reitit eivät ole aina tarpeeksi turvallisia aloittelijan ajettaviksi. Hankalan kelin sattuessa oppaamme toimii ohjastajana, ja vieraamme istuvat matkustajan paikalla reessä. Hankalia kelejä on todennäköisimmin joulukuun ja huhtikuun alussa. Pidätämme oikeuden muuttaa ohjelmien reittejä sääolosuhteiden perusteella.

Huomaathan, että reiteillä voi olla möykkyjä ja kuoppia. Siksi valjakkoajoa ei suositella, jos olet raskaana tai sinulla on polvi- tai selkävaivoja.

Koiriemme, muiden osallistujien ja oman turvallisuutesi vuoksi valjakkoa ei saa ajaa alkoholin vaikutuksen alaisena.

Pidätämme oikeuden keskeyttää safarin koiriemme tai vieraidemme turvallisuuden ollessa uhattuna. Koiriin kohdistuva epäasiallinen käytös on ehdottomasti kiellettyä.  Ohjelmiin osallistuvien tulisi olla kohtuullisen hyvässä fyysisessä kunnossa. Koiravaljakon kova vauhti voi aluksi yllättää ja sen ohjastaminen vaatii keskittymistä.

Vieraat jakavat reen seuralaisensa kanssa ja vuorottelevat ohjastajina, jos ohjelmakuvauksessa ei muuta mainita.

Perheenjäsenet jakavat reen keskenään, ja toinen aikuisista on ohjastaja. Jos perhe on suuri (esim. 2 aikuista ja 4 lasta), perhe jaetaan kahteen rekeen, ja molemmat perheen aikuiset toimivat ohjastajina. Meillä on saatavilla eri kokoisia rekiä.

Mikään talviohjelmistamme ei sovellu alle 2-vuotiaille lapsille. Vietämme suhteellisen pitkän ajan ulkona talviolosuhteissa, eikä reittien varrella ole sisätiloja, joissa levähtää. Koirien äänekkyys ennen liikkeellelähtöä voi tuntua aluksi häiritsevältä siihen tottumattomalta.

Ilmoitetut ohjelmien kokonaiskestot ovat noin-arvioita ja arvioidut ajomatkat kyseisen ohjelman reitillä tavallisesti ajettuja matkoja. Ajettu etäisyys riippuu sää/lumiolosuhteista, osallistujien taidoista ja osallistujien määrästä.

Muista ottaa kamera mukaan! Koirien ja maisemien kuvaaminen on sallittua ja suositeltavaa ohjelman aikana. Vain oppaidemme kuvaaminen on kiellettyä.

Ohjelmiimme osallistuvilla tulee olla voimassa oleva matkavakuutus.